NISHLAM

Elvégeztetett! – ez Jézus utolsó szava a kereszten, ahogy a János evangéliumában (Jn 19,30) olvassuk. Mindig úgy értjük Jézusnak ezt a felkiáltását, mint amivel befejezi földi életét, lezárja a szenvedését és megváltó munkáját. Pedig ez nem csak földi életének zárómondata, hanem megdicsőült életének első szava is!

Héber nyelven – ahogy Jézus ezeket a szavakat mondta a kereszten – az „elvégeztetett” így hangzik: nishlam. Ez a kifejezés a héber shalom – békesség, teljesség, nyugalom értelmű szóból ered.

Jézus Krisztus nem egyszerűen befejezi földi életét és szenvedését, nem pusztán lezárja a megváltás munkáját, hanem megérkezik Isten országába, hazaérkezik az Atyához: Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet.

Az Istennel való közösség békessége végig Jézussal van, egész szolgálata alatt, ebben a békességben hal meg, és feltámadásakor ezzel a békességgel köszönti a tanítványokat: Békesség nektek.

Krisztus kereszthalála az Istennel való békességünk kezdete, az Atyához, a hazavezető út békességének az ajándéka.

Nishlam – elvégeztetett a békesség, hogy aki hisz Isten szeretetében, amit Jézusban adott a világnak, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Az elvégeztetett békességgel kíván a Nagyváradi CE Szövetség áldott ünnepeket minden testvérünknek!

 

Visky István lelkipásztor                                                                         Szabó Sándor Zsolt igazgató

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

RomaniaEnglishHungary