Idősgenerációs bibliaórák

Felnőtt hétfői bibliaóra

Mivel is kezdhetnénk a hetet, mint közösségben Krisztussal és egymással.

A hétfői bibliaóra nem mindig volt hétfőn a CE Szövetség történetében, de ez a legrégebbi idők óta, az 1940-es évektől folyamatosan működő bibliaórás közösség.

Ennek a közösségnek voltak a tagjai azok a hitvalló lelkipásztorok és keresztények, akiket az 50-es években koncepciós perekben meghurcoltak és hosszú börtönbüntetésre ítéltek. A kommunizmus idején magánházaknál, titokban, de annál több áldással gyűltek össze a testvérek az Igére figyelni és imaközöségben megerősödni.

Ma ez a bibliaóra minden hétfőn délután van megtartva, az idősebb testvérek gyűlnek össze ezeken az alkalmakon. Az ő közösségük, imádságaik és lelki jelenlétük a CE Szövetség életében összeköt bennünket hitvalló elődeinkke

 Erzsébet kör

A 90-es években, amikor Romániában is felfordult a világ, a változás nagyon hamar a társadalom szélére lökte az időseket.

A Szentírás külön is Isten gyermekeinek figyelmébe ajánlja az időseket, özvegyeket. Számukra alakult az Erzsébet kör, ahol minden csütörtök délelőtt közel száz idős özvegyasszony vagy özvegyember találkozik.

A legtöbbször nyugalmazott lelkipásztorok hirdetik az Igét ezeken az alkalmakon, ahol sok éneklés, beszélgetés és közös teázás, kávézás is várja a nyugdíjasokat.

És miért Erzsébet? Ő volt Zakariás pap felesége, Keresztelő János édesanyja, Máriának, Jézus édesanyjának a rokona. Erzsébettel kezdődik az evangélium, az örömüzenet története.

RomaniaEnglishHungary