Mi az Onézimus?

– egy keresztény ifjúsági projekt, melynek célja megfelelő keretet biztosítani a mai tinik és fiatal generációk számára: a közösségformálás, önmaguk – helyes identitásuk megismerése és fejlesztése által, valamint a keresztyén értékek – értékrend áthagyományozása, továbbadása.

Célkitűzése:

  • Kimozdítani a fiatalokat az internet és a média által létrejött virtuális világukból, megtanítani őket a való világban történő helyes társas interakciókra
  • Mozgásba lendíteni, lehetőséget biztosítani arra, hogy programokon keresztül kilépjenek a saját komfort zónájukból  kipróbálják önmagukat egyénileg és csapatban egyaránt  – csapatépítés és egyéni mentori lehetőségek által.

Az Onézimus projekt program lehetőségeinek 4 nagy kategóriája:

1. Generációk áthidalása, integrálása, összefogása és fejlesztése rendszeres programokon keresztül

Ide tartoznak: férfi –női körök, bibliaórák, imaközösségek,tini ifik,  filmestek, vitaestek, társasozás, és különféle  evangelizációs alkalmak.

Ezek az alkalmak heti, vagy kéthetente történő rendszerességgel működnek.

2. Helyes önazonosság kialakítása, fejlesztése (Nyílt nap)

Kéthavonta egy teljes nap, amelyen egy szakember aktuális témákat dolgoz fel. Ez egy nyílt nap, ahol a  generációk együtt csoportoznak és dolgoznak, segítve, bátorítva és útmutatást nyújtva egymásnak.   Évente min. 6 nyílt nap, erre  javasolt hónapok : Február, Április, Június – félév záró, Szeptember, November, December – évzáró.

Téma javaslatok a 2019-es évre:

  • Identitás kérdése
  • Pálya választás
  • Konfliktus kezelés
  • Függőségek
  • Pár választás
  • Szexualitás

3. Az Istennel való találkozás – rácsodálkozás megteremtése a természet által

Kirándulásoknak, túrázási lehetőségeknek  a megteremtése, mely azonkívül hogy segíthet kimozdítani a fiatalokat, kihívást és közösségi élményt nyújthat. Ennek a program lehetőségnek a  fő célja segíteni a fiataloknak a természet szépségén és csodáin keresztül felfedezni  és megtapasztalni Isten teremtésének  nagyságos csodáit.

 

Évente 4 alkalom, évszakoknak megfelelően, valamint nyári időszakban egy egyhetes tábor!

4. Egyéni mentori beszélgetések

Minden tininek szüksége van egy mentorra, aki segíthet, tanácsolhat, útbaigazíthat, vagy csupán mellette lehet és hallgathat. Sajnos egyre jobban azt tapasztaljuk, hogy a mai rohanó világban nem igazán jut kellő minőségi idő a tinédzserek számára, holott egyre nagyobb az igényük arra nézve, hogy valaki számára ők is fontosak legyenek.  Mentori beszélgetésekre min. havonta egyszer kerül sor- de tetszés szerint lehet több is, ahogyan az illető egyén igényli.

Egy mentornak nem lehet több mint 4-5 mentorálltja.

Romania